Fiskeolie

Danskerne spiser kosttilskud som f.eks. fiskeolie som aldrig før. De fleste ønsker en sund og stærk krop og vælger derfor at hjælpe sundheden lidt på vej ved hjælp af omega 3 fedtsyrer.

Fiskeolie er kendt for at have mange gode egenskaber, og har derfor vundet indpas på det danske marked for kosttilskud. Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at indtage et dagligt tilskud af fiskeolie. Olien udvindes af fede fisk såsom f.eks. makrel, laks og sardiner. Olien består hovedsageligt af Omega 3 fedtsyrer, som kroppen ikke er i stand til at danne selv. Fedtsyrerne skal derfor indtages med kosten i form af 300 g. fede fisk om ugen eller via et kostilskud.

De gode egenskaber ved fiskeolie

Fiskeolie har en lang række positive egenskaber. Et par eksempler på disse positive egenskaber er bl.a., at olierne sænker blodtrykket, reducerer risikoen for hjertesygdomme og hjerteanfald, og kan hjælpe med at dæmpe en betændelsestilstand i kroppen. Betændelsestilstande kobles ofte sammen med udviklingen af gigt, diabetes og alzheimers, og fiskeolie benyttes derfor ofte til at bekæmpe symptomerne på disse sygdomme. Det er derfor en god idé at forsøge sig frem med olierne, hvis man lider af en eller flere af disse sygdomme, da olien i mange tilfælde vil kunne dæmpe symptomerne og gøre dagligdagen lettere. Mange tager også med succes et tilskud fiskeolie for at dæmpe udbrud af psoriasis, der netop er kendetegnet med udtørret, rød og irriteret hud. Fiskeolien kan her hjælpe ved at tilføre kroppen “smørelse”, der vil give huden mere fedt og stoppe udtørringen.

Forskellige typer af fiskeolie.

Der findes mange forskellige slags af fiskeolie på markedet. Det gælder derfor om at se sig godt for, når man står overfor at skulle vælge den fiskeolie, der kan hjælpe på lige præcist det problem man har. Indholdet af omega 3 kan svinge meget fra mærke til mærke. Det er derfor en god idé at læse varedeklarationen på glassene, så man er sikker på at få det indhold af omega3 fedtsyrer, som man ønsker. Det kan også være en god idé at rådgive sig med en uddannet ekspedient i sin lokale helsekostbutik, såfremt man ønsker yderlige vejledning.