Zumba

Zumba er gennem de sidste par år blevet en utrolig populær motionsform i Danmark og resten af verden. Det er godt for kroppen at dyrke motion, men det kan være svært at komme igang, hvis man ikke finder den motionsform, som passer én bedst. Finder man en motionsform, som man synes er sjov, så er det nemmere at komme igang samt at fortsætte med det. Mange vælger at danse zumba, der dyrkes over hele landet i meget fyldte motionssale.

Hvad er zumba?

Zumba er mange ting på en gang. Først og fremmest er det sjovt! Mange oplever, at når de først har prøvet det én gang, så glæder de sig til at komme afsted igen. Zumba er både fitness og dans, inspireret af de latinamerikanske danse og rytmer. Zumba er inspireret af bl.a. cumbia, samba, marengue og salsa.

Zumba er skabt at den colombianske aerobics instruktør, koreograf og danser Beto Perez. Beto Perez skabte motionsformen ved et tilfælde, da han en dag havde glemt at tage sin aerobics musik med til den time, han skulle afholde. Han hentede derfor den musik, han havde i sin bil, som var en blanding af bla. salsa, merengue, cumbia m.m, og begyndte at improvisere. Timen var en stor succés, og zumba var dermed skabt.

Hvordan foregår zumba?

Zumba består af enkle dansetrin, som sætter forbrændingen og pulsen i vejret og fylder kroppen med energi og glæde. Alle kan være med, da det ikke gælder om at lave alting perfekt, men om at have det sjovt. Zumba sammensættes af hurtige og langsomme danserytmer og kombineres med styrketræning.

Hvilket tøj har man på til zumba?

Det anbefales, at man har behageligt træningstøj på, hvor man kan bevæge kroppen frit. Endvidere at man har et par gode gummi- eller dansesko på, som ikke er alt for tunge, så man kan bevæge fødderne.

Hvilken effekt har zumba på kroppen?

Zumba er en sjov og effektiv måde at komme i form på, da man på en times zumba kan forbrænde et sted mellem 500 – 1000 kalorier. Samtidig strammer det kroppen op og øger forbrændingen samt hjælper et vægttab godt på vej.

Hvor man man danse zumba?

De fleste fitnesscentre samt aftensskoler og gymnastikforeninger har indtil flere hold, hvor det er muligt at prøve at danse zumba.  Hvis man ikke har mulighed for at deltage på disse hold, så kan man også enten via nettet eller butikker købe forskellige dvd’er med zumba, så man kan danse hjemme i sin egen stue på det tidspunkt, der passer bedst. Der er derfor mange muligheder, når det handler om zumba.